Je verhuizing verzekeren

Wanneer je gaat verhuizen moet je van alles regelen. Waar veel mensen niet aan denken is de verzekering van de inboedel. In de meeste gevallen gaat een verhuizing prima en is gebeurt er niks met de inboedel.

Toch raden we je aan de inboedel tijdens een verhuizing te verzekeren. In dit artikel gaan we daar verder op in en bespreken kort de mogelijkheden.

Verhuisverzekering afsluiten:

Er zijn een aantal soorten verhuisverzekeringen die je kan afsluiten. Je hebt bijvoorbeeld een all-risk verzekering, een verhuisverzekering, of je kan werken met garantiecertificaat Erkende Verhuizer.

Wat moet er nu eigenlijk verzekerd worden? Je inboedel wordt tijdens een verhuizing vervoerd en je verzekerd je voor risico’s tijdens de verhuizing.

Denk dan bijvoorbeeld aan ongelukken onderweg, diefstal of beschadigingen tijdens de verhuizing.

All risk verzekerd tijdens je verhuizing:

Een all-risk verzekering wordt vooral aangeboden bij internationale verhuizingen. Een garantiecertificaat is in dit geval vaak niet voldoende.

Zeker bij een internationale verhuizing moet je er goed op letten dat alles verzekerd is en wie voor wat aansprakelijk is.

Een all-risk verhuisverzekering verzekerd tegen diefstal, beschadiging en/of het vermist raken van je inboedel tijdens de opslag en verhuizing.

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer:

Je inboedel wordt door de erkende verhuizer verzekerd tot een bedrag van €100.000 op basis van de nieuwwaarde.

Behalve dat je inboedel is verzekerd, ben je ook gedekt bij een faillissement. In dit geval wordt de verhuizing door een andere Erkende Verhuizer. Lees wel de voorwaarden goed door. Kijk ook op hun site voor meer informatie. http://www.erkendeverhuizers.nl/verhuizen/garantiecertificaat

Gewone verhuisverzekering

Wanneer je er voor kiest om met een niet ‘Erkende Verhuizer’ wil verhuizen kan je een gewone standaard verhuisverzekering afsluiten. Vaak wordt deze ook aangeboden door het verhuisbedrijf.

Zorg er voor dat als het verhuisbedrijf dit aanbied je alles zwart op wit hebt. Je hebt immers niet de garantie zoals die met het certificaat.

Informatie en prijzen vergelijken:

Bespaaropjeverhuizing.nl

Honderden mensen zijn je al voorgegaan en hebben flink kunnen besparen door offertes te vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *